Tussen Parijs en Moskou ligt Dessel

Op 14 januari 2015

In 1986 werd de eerste Graspop georganiseerd. Het kleine grasveld, vandaar de naamgeving en nu een asfaltterrein, naast jeugdclub Scharnier in Witgoor was the place to be voor de Kempense festivalliefhebber. Het was echt een lokaal gebeuren. Het kleine festival werd na tal van verhuizingen over de jeugdterreinen van Witgoor Sport, de Wittebergen, de Boeretang en de Stenehei en de duidelijke keuze voor het hardere genre in 1996 een gevestigde waarde in het internationaal heavy metal gebeuren. Straks is Graspop Metal Meeting aan z’n twintigste editie toe. Het weekend van 19, 20 en 21 juni zullen een vijftigtal bands de jubileum editie vol spelen. Kiss, Slipknot, Scorpions, Judas Priest, Korn, Motörhead, Alice Cooper,… zeker namen die ook het niet vertrouwde publiek bekend in de oren klinken.
Maar de kers op de taart. Het neusje van de zalm. De jongensdroom van organisator Peter Van Geel. Daarop was het wachten. En voor sommige critici niet te realiseren. Kan AC/DC ooit op de affiche van Graspop prijken? Even googlend in oudere artikels ter zake geeft blijk van weinig kans dat dit ooit zou zijn. Maar toch. De aanhouder wint moet Peter gedacht hebben.
Toen ik voor een paar weken de vraag kreeg of ik het uberhaupt zag zitten om twee weken na Graspop op hetzelfde terrein een avondconcert met een wereldklepper te hebben, wist ik hoe laat het was. Dat zou wel eens AC/DC kunnen zijn… Op Studio Brussel had Angus Young het al aangekondigd: “Volgend jaar komen we naar België”. Even terugkoppelend met onze korpschef kon ik het licht op groen zetten.
En jawel, vandaag kan het wereldkundig gemaakt worden. Ze komen. AC/DC. De legendarische Australische rockband. Ze komen naar Dessel! Tussen hun concert in Parijs en Moskou staat de Stenehei in Dessel op de AC/DC-touraffiche. Proficiat aan de organisatoren. Proficiat aan Peter en zijn team. Het kleine Dessel pakt weer groots uit. Een apetrotse burgemeester.

Kris Van Dijck

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is