memoriam: Wiske Mandelings

Op 9 april 2020

Op zondag 30 maart verliet Wiske Mandelings ons. Wiske, die vroeger tientallen uitvaarten begeleidde met het Witgoors kerkkoor, moest nu omwille van de Coronaaatregelen in intieme kring bijgezet worden bij haar Frans op de begraafplaats van Witgoor. Zo konden velen die haar dierbaar waren haar geen laatste groet brengen.

Wiske en Frans, het waren boegbeelden voor onze Desselse N-VA-afdeling. Van 1977 tot 2000 was ze politiek actief. Zes jaar gemeenteraadslid, een legislatuur schepen onder het bestuur van burgemeester Hugo Draulans en daarna even lang OCMW-voorzitter. Van 1995 tot 2000 opnieuw gemeenteraadslid waarna ze de fakkel doorgaf aan schoonzoon Carlo Van Beylen.

Ze waren beiden zeer graag gezien en steeds met beide handen en voeten in het verenigingsleven. Wiske en Frans, het waren monumenten in Witgoor. Frans en Witgoor Sport. Wiske eerst haar eigen buurtwinkel aan de Meistraat, daarna zorgdragend voor haar moeder en beide kinderen in de Kerkstraat.

Je mocht er ook altijd innenvallen en Frans was altijd bereid om een grap uit te halen die steevast moest afgeblokt worden door Wiske met de woorden: “Och Frans.”

Wiske, bedankt voor al het mooie en stel het nu maar wel. Bij Frans en al je dierbaren die je zijn voorgegaan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is